• 5481 AA 45 Hoofdstraat

  • 5481 AR 39 Plein

  • 5481 GL 01 Schutsboom

  • 5481 NG 20 Markt

  • 5481 VE 15 Boxtelseweg

  • 5482 DA 01a Eerdsebaan

  • 5482 KG 55 Kerkendijk

  • 5482 WN 06 Steeg

Copyright 2020 - Schijndelhartsave

HARTSLAGNU en CORONAVIRUScorona virus
15 maart 2020
 

 

 

 

In aansluiting op de landelijke maatregelen tegen het Coronavirus (Covid-19) heeft het bestuur van HartslagNu het volgende besloten:

Er worden geen burgerhulpverleners meer gestuurd naar een reanimatie-adres waarvan bekend is dat het een quarantaine adres is. Burgerhulpverleners hebben namelijk geen persoonlijke beschermingsmiddelen bij zich. Tot dusver is hier nog geen landelijk beleid voor gekomen, waardoor we adviseren aan burgerhulpverleners dat zij hun eigen veiligheid - zoals altijd - in acht nemen.

We begrijpen dat deze situatie onrust en onduidelijkheid geeft, maar kunnen op dit moment nog niet meer informatie geven, omdat wij in afwachting zijn van het ministerie van VWS voor de volgende stap. Zodra wij meer informatie hebben, zullen wij dit opnieuw delen. We hopen iedereen hierbij voldoende geïnformeerd te hebben. 


Een huis is in quarantaine, wat nu?
De adressen van personen waarvan bekend is dat zij in quarantaine zijn, zijn bekend bij de meldkamers. Zodra er een reanimatiemelding is op zo’n adres, wordt deze melding geannuleerd door de meldkamercentralist en bekend gemaakt bij HartslagNu.
HartslagNu zal alert en proactief handelen door bij (overige) verdachte situaties gepaste maatregelen te nemen in overleg met de gealarmeerde burgerhulpverleners. 


Heel graag melden

Stichting Schijndel Hartsave is partner van Hartslag. Zodra wij te horen krijgen dat op een bepaald adres een vermoeden van besmetting/verspreiding van het Corona-virus is zullen wij dat meteen doorgeven aan HartslagNu. Die kan dan bovengenoemde maatregelen treffen. Heel graag melden dus bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Cursussen
Alle mensen die zich opgegeven hebben voor de aed/reanimatie-cursus van 16 maart zijn op de hoogte gesteld van het feit dat deze cursus niet door gaat. We zullen nauwlettend alle ontwikkelingen in de gaten houden, maar sluiten niet uit dat ook de cursus van 14 april komt te vervallen. Degenen die zich opgegeven hebben zullen bijtijds op de hoogte gesteld worden.

f t g m

logo anbi

logo kvk

Ingeschreven onder nr. 75089815