• 5481 AA 45 Hoofdstraat

  • 5481 AR 39 Plein

  • 5481 GL 01 Schutsboom

  • 5481 NG 20 Markt

  • 5481 VE 15 Boxtelseweg

  • 5482 DA 01a Eerdsebaan

  • 5482 KG 55 Kerkendijk

  • 5482 WN 06 Steeg

Copyright 2020 - Schijndelhartsave

tn 5481AD121 HoofdstraatVEELBELOVENDE START

 

Schijndel - Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die aan een hartstilstand is overleden. Snel en goed reanimeren kan de overlevingskansen aanzienlijk verhogen. Hierbij is een AED (Automatisch Externe Defibrilator) van groot belang. Eerder dit jaar werd door een groepje enthousiaste Schijndelaren de Stichting Schijndel Hartsave opgericht. Naast Veghel en Sint-Oedenrode, heeft nu ook Schijndel een stichting die zich ‘hard’ maakt voor inwoners die last krijgen van hartfalen.  (foto: Kelly van Aarle overhandigt de cheque van de Rabobank aan voorzitter Wim van der Rijt en coördinator/beheer Eric de Goeij)


Het Schijndelse bestuur bestaat uit Wim van der Rijt (voorzitter/penningmeester), Marion van Oers (secretaris/coördinator cursussen/nazorg), Wilbert van Helvoort en Eric de Goeij (coördinatoren beheer), Eus Witlox (PR/communicatie). Daarnaast zijn er de bestuursondersteuners Pieter van den Berg (instructeur/nazorg), Ton Kremers en Wim van der Schoot (technisch beheer) en Arnold van der Donk (webbeheer).

Het doel van de stichting
tv schijndel

“Het grootste doel is uiteraard om de overlevingskansen bij hartfalen sterk te verhogen”, begint Van der Rijt. “Om dit doel te bereiken zet de stichting zich in om méér AED’s te plaatsen in Schijndel. Ook willen we dat de inmiddels aanwezige AED’s vierentwintig uur bereikbaar en beschikbaar zijn. Dus niet binnen in een bedrijfspand maar aan de buitenkant van de poort. Hierover gaan we in onderhandeling met particulieren en bedrijven.”

Beheer AED’s
“Er hangen op dit moment in Schijndel en Wijbosch ongeveer zestig AED’s.”, vult De Goeij aan. “Hoewel de stichting hierover niet ontevreden is, mag dat aantal zeker nog omhoog om Schijndel hartveilig te maken. De stichting houdt nauwkeurig een plattegrond bij waarop alle AED’s van Schijndel staan. Waar nodig worden de dorps- en wijkraden van Schijndel ingeschakeld.”

Burgerhulpverleners                                                                                                                                                        
Schijndel telt inmiddels 343 geregistreerde vrijwillige burgerhulpverleners (BHV’ers), die in het bezit zijn van een reanimatiediploma. “Ook dit mag omhoog, het streefgetal is 400, maar hoe meer BHV’ers hoe groter de overlevingskansen”, aldus Van Oers. Samen met EHBO vereniging Schijndel organiseert Stichting Schijndel Hartsave cursussen en bijeenkomsten om mensen op te leiden tot BHV’er.

Donateurs
Van RABObank Hart van de Meierij ontving de stichting een donatie van 8200 euro die ingezet wordt voor de aanschaf van nieuwe AED’s en het opzetten van cursussen. Ook Hartstichting Schijndel ondersteunt het werk van Schijndel Hartsave met een mooie donatie.
Voor meer informatie: kijk op  www.schijndelhartsave.nl
Aanmelden om een AED-inzamelingsactie op te starten kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aanmelden voor een cursus kan vanaf 1 december 2019 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(foto's: plattegrond: Wim van der Rijt, overhandiging cheque: Maud Kerkhofs)

f t g m

logo anbi

logo kvk

Ingeschreven onder nr. 75089815